> Startsida
 
 
> Blekingedistriktet
 
 
> Karlshamn
 
 
> Karlskrona
 
 
> Ronneby
 
 
    Friskvård
    Allmänt
    Styrelse
    Program
    Studieverksamhet
    Information
 
 
> SPRF Centralt
 
 
> Länkar
 
     


 
 

Information från styrelsen
Månadsmöte september 2016

Onsdagen den 21 september samlades ett trettiotal medlemmar i SPRF Avd 55 Brunnskällan i Ronneby på Brunnsparkens Restaurang & Café för månadsmöte. Samtidigt firades 70-årsjubileum för Ronnebyavdelningen. Efter ett inledande tal av ordföranden Nils Olofsson intogs en välsmakande måltid, varefter det blev sång och musik av Lennart Jändel med ett avbrott för kaffe och tårta. Nästa möte blir en kaffeträff i lokalen i Gamla Rådhuset torsdagen den 6 oktober kl. 14.00. Då kommer
Maria Sevestedt från kommunen att informera om LOV.
Månadsmöte maj 2016
Onsdagen den 25 maj samlades medlemmarna till månadsmöte på Brunnsparkens Café & Restaurang.
Efter mat och kaffe visade Tobias Delfin bilder och berättade om sin resa i Syrien, Jordanien och Libanon.
Därefter informerade ordföranden Nils Olofsson om beslutet att SPRF går samman med SKPF från den 1 juli.

Månadsmöte april 2016
Onsdagen den 20 april samlades medlemmarna till månadsmöte på Brunnsparkens Restaurang & Café. Efter intagandet av mat och kaffe blev det underhållning med sång och musik av Kerstin Forsberg och Lars Braun.
Nästa möte blir en Kaffeträff med bingo torsdagen den 28 april kl. 14.00 i lokalen i Gamla Rådhuset.

Kaffeträff 7 april
Torsdagen den 7 april samlades medlemmarna till kaffeträff i lokalen i Gamla Rådhuset. Nästa träff blir månadsmötet onsdagen den 20 april kl. 15.00 på Brunnsparkens Restaurang & Café med underhållning av Kerstin Forsberg.

Månadsmöte Mars 2016

Onsdagen den 16 mars samlades medlemmarna till månadsmöte på Brunnsparkens Restaurang & Café. Efter måltiden och kaffet berättade Tommy Eriksson om biodling. Nästa möte blir kaffeträffen torsdagen den 7 april. Som vanligt äger den rum kl. 14.00 i lokalen i Gamla Rådhuset.


Bäste medlem. Ronneby i december 2015.

Här kommer vårens program för 2016. Det är alltid en svår uppgift att hitta på lämpliga
programpunkter, men vi i styrelsen har gjort vårt bästa. Våra månadsmöten brukar alltid
samla c:a 30 - 35 deltagare och kaffeträffarna omkring 25. Vi hoppas att det blir så även fortsättningen. Notera träffarna i er kalender så de inte glöms bort. Som vanligt
behöver vi anmälan till alla träffar för beställningens skull.

2015 var ju första året i våra nya lokaliteter och det har fungerat bra. Vi har ett utmärkt bra samarbete med personalen på IOGT-NTO exspeditionen som är våra värdar och vi
får den hjälp vi behöver med teknik och utrustning i lokalen.

En fråga som vi arbetar mycket med är hur framtiden skall gestalta sig. Förslaget om
samgåendet med SKPF tar mycket tid i anspråk med träffar, förbundskontakter, telefon-
sammanträde m.m. Det har ju stått mycket i vår tidning om detta så jag behöver ju inte
säga så mycket här. Definitivt beslut blir det på vår kongress i maj 2016 där våra ombud skall säga JA eller NEJ till förslaget. Från Blekinge blir vi fyra ombud.
Viktigt att notera är att om det blir ett ja så kommer vi att arbeta efter SKPF:s stadgar.
SKPF har samma avtal med Folksam om försäkringen för medlemmar som SPRF har.
Detta innebär att de medlemmar hos oss som har denna försäkring får behålla den när
omregistrering till SKPF sker. Fortlöpande information kommer vid våra träffar så snart
vi vet mer om detta.

Nu ser vi fram mot ett bra verksamhetsår 2061 med god uppslutning till sammankomsterna med trevlig social samvaro och gott kamratskap.

Styrelsen önskar er alla GOD JUL Och GOTT NYTT ÅR och hälsar er välkomna till våra aktiviteter.
Månadsmöte 16 december med Lucia
Onsdagen den 16 december samlades medlemmarna till månadsmöte med lucia och julbord på Brunnsparkens
Restaurang & Café. Detta var den sista träffen för hösten. Nu blir det ett litet uppehåll till torsdagen den
21 januari kl. 14.00. Då blir det kaffeträff i lokalen i Gamla Rådhuset med information från Civilförsvarsförbundet.

Grötfesten 3 december
Torsdagen 3 december samlades medlemmarna till den årliga grötfesten. Nästa träff blir torsdagen den 10 december kl. 14:00 i lokalen Gamla Rådhuset. Då kommer Tommy Nilsson och berättar om sin senaste bok.

Månadsmöte den 24 november
Onsdagen den 24 november samlades medlemmarna till månadsmöte på Brunnsparkens Restaurang & Café.
Efter måltiden visade Lars-Erik Lööv en film om Aspan. Nästa möte blir en grötträff torsdagen den 3 december klockan 14.00 i lokalen i Gamla Rådhuset.


Referat från Kaffeträff 12 nov 2015

Torsdagen den 12 november samlades medlemmarna till kaffeträff i lokalen i Gamla Rådhuset. Före kaffet visade Börje Karlsson bilder från kust och insjöar i Ronneby med omnejd. Nästa träff blir månadsmötet på Brunnsparkens Restaurang & Café onsdagen den 25 november. Då kommer Lars-Erik Lööv att visa film om Aspan.



Bäste medlem. Ronneby i juni 2015.

Det är åter dags för ett medlemsbrev med information om det som varit men framför allt
om framtiden. Första halvåret av 2015 är, när jag skriver detta, i det närmaste
förflutet. l styrelsen gläds vi åt att våra möten, kaffeträffar och övriga aktiviteter har varit välbesökta och uppskattade . Höstens program som bifogas hoppas vi skall locka många till trevlig och uppskattad samvaro .

Höstterminen 2014 slutade ju turbulent med en snabb flytt när vi blev tvingade att lämna vår utmärkta lokal. Vi lyckades dock skaffa oss husrum tvärs över gatan till en rimlig kostnad. Samlingssalen där rymmer drygt 30 personer och det är vad vi brukar vara
på våra kaffeträffar. Utöver anmälan till våra månadsmöten så måste vi be om anmälan även till dessa för att klara planeringen. Invigningen av nya lokalen skedde med fastlagsfest den 26 februari med 36 deltagare.

En liten påminnelse om medlemsavgiften . Det är fortfarande några som inte hunnit eller glömt att betala (8 stycken) . Vi hoppas att ni uppmärksammar detta. Vi har en trogen skara som alltid kommer när vi kallar, men alla medlemmar i en förening är ju inte
aktiva utan är stödjande. Dessa stödjande medlemmar är absolut nödvändiga för vår överlevnad och detta gäller för alla föreningar och inte bara för oss. Våga fråga vänner och bekanta om medlemskap, alla är välkomna även de som inte aktivt vill delta i verksamheten.

Förbundet kallade till ordförandekonferens den 2 - 3 juni . Anledningen till detta var att diskutera och behandla förslaget om ett ev. samgående med SKPF. De bägge förbunden har gemensamt avgivit en avsiktsförklaring där man föreslår detta . Förslaget innebär i stort att det blir en gemensam förbundsstyrelse och genensamma distriktsstyrelser men att man kan behålla våra avdelningar på lokal nivå. Att behålla vår avdelning uppfattar vi i styrelsen som ett starkt önskemål av våra medlemmar . l september kallas bägge förbundens distriktsordförande till konferens för gemensamma diskussioner om förslaget. Fortlöpande information kommer att ges vid våra möten och träffar. Ett samgående är det troligaste som kommer att ske.

styrelsen önskar er alla en varm och skön sommar och önskar er välkomna till våra kommande aktiviteter.




Nils Olofsson

ordförande